Barcelona, Roebuck’u kaptı

Barcelona Kadın Futbol Takımı’ndan yapılan bilgilendirmede İngiliz kalecinin 2 yıllık anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Haziran 2026’da sonlanacak sözleşmede ayrıca çeşitli primler de yar alıyor.

Ellie Roebuck, Manchester City’den Barcelona’ya serbest oyuncu olarak katıldı.

23 Eylül 1999 tarihinde İngiltere’nin Sheffield kentinde doğan 1.74 metrelik başarılı kaleci, futbol kariyerine doğduğu şehrin takımı olan Sheffield United’da başladı.

15 yaşında Manchester City’ye katılan Roebuck, burada sergilediği üstün performansla genç yaşta profesyonel sözleşme imzalama hakkı yakaladı.

İlk sözleşmesini 2018 yılında imzalayan güzel kaleci, Karen Bardsley’nin erken bir sakatlığı nedeniyle Chelsea ile oynanan lig maçında kaleye geçti. 0-0 biten bu maçta kalesine duvar örerek büyük bir çıkış yaptı.

Manchester City’nin kazandığı FA Cup ve League Cup zaferlerinde büyük pay sahibi olan Roebuck, 2019-2020 sezonunda Barclays FA WSL Altın Eldiven ödülünün sahibi oldu.

2023-2024 sezonunda forma giydiği 16 lig maçının 10’unda kalesini gole kapadı. Roebuck, 2021-2022 sezonunda yaşadığı baldır sakatlığı nedeniyle sadece 10 lig maçında forma giyebilmiş ve milli takım maçlarını da kaçırmıştı.

İngiltere Kadın Milli Takımı’nda da başarılı bir kariyere sahip olan Roebuck, milli formayı 11 kez terletti.

Roebuck, İngiltere Kadın Milli Takımı ile 2022 UEFA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşadı.

2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda finale çıkan İngiltere Kadın Milli Takımı’nda da yer alan güzel kaleci, ülkesinin İspanyollara karşı aldığı 3-1’lik mağlubiyet sonrasında evine kupasız döndü.

21 Mayıs 2023’te kırmızı kart gördüğünden beri Manchester City’de forma verilmeyen başarılı oyuncunun kulüp ile bağları giderek zayıfladı.

Teknik direktör ile yaşadığı problemlerin ardından Ocak 2024’te Barcelona’ya transfer olacağı açıklanan ​​Roebuck, Nisan 2024’te Katalan kulübüyle sezon sonunda gerçekleşecek transferi için ön sözleşme imzaladı.

Manchester City taraftarları bütün bu olup bitenlerin ardından kulübe ağır eleştiriler yöneltirken böylesine başarılı ve genç bir oyuncunun ayrılmasına izin verilmemesi gerektiğini savunuyorlar.

Roebuck , 2016’da gerçekleştirilen U17 Avrupa Şampiyonası’nda da başarılı bir oyun ortaya koyarak ülkesinin elde ettiği üçüncülükte önemli bir rol oynamıştı. s

Eski Manchester City kalecisi sosyal medyadaki paylaşımlarında köpeği ile sık sık poz veriyor.

Roebuck “top sürmeyi ve topla oynamayı seven” bir kaleci olarak tanınıyor. Özellikle takımının pas sekanslarında ve geriden oyun kurmada yaşayan en iyi kalecilerden biri olarak gösteriliyor.

Roebuck, nörolojik bir problem yaşayarak futbol sahalarından ayrı kaldığı vakitlerde düzenli yürüyüşler yaptığını ve kendisine daha çok vakit ayırdığını belirtiyor.

İngiliz kamuoyu tarafından kadın futbolunun geleceği olarak gösterilen başarılı eldiven, en büyük hayalinin milli takımla Dünya Kupası kazanmak olduğunu belirtiyor.

19 Haziran 2024’te Barselona, ​​Roebuck ile iki yıllık sözleşme imzaladığını resmen duyurdu. Barcelona taraftarları sosyal medya üzerinden yeni kalecilerine sevgi gösterilerinde bulunurken kalelerinin emin ellerde olduğu konusunda da son derece emin olduklarını belirtiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx